Site icon Общински съвет Русе

НОВИЯТ ФИЛИАЛ НА ЦДГ „СЛЪНЦЕ“ БEШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТ ДНЕС

Новият филиал на ЦДГ „Слънце“ на ул. Шейново 14 в Русе беше официално открит днес. Лентата на новото детско заведение прерязаха народният представител Пламен Нунев, председателят на Общинския съвет засл.проф. Васил Пенчев, заместник-кметът по устройство на територията Димитър Наков и директорката Елеонора Попова.
В приветствието си, г-н Нунев подчерта, че това е поредното доказателство за активната работа на кметския екип на Община Русе в посока осигуряване на подходящи условия за отглеждане и възпитание на децата. Той припомни, че до края на годината ще бъдат ремонтирани 20 детски площадки, за които Община Русе отдели от бюджета си 300 хил.лв и че е заложено още 40 детски къта да бъдат реновирани през следващата година. Народният представител не пропусна да отбележи и предстоящото строителство на нова детска градина в кв. Чародейка по проект на общината през следващата година.
Засл.проф. Пенчев приветства екипа на детското заведение за неуморната му работа за своевременното откриване на филиала и подчерта изключителния професионализъм на педагозите и иновативния им подход в работата с малчуганите. Той допълни, че неслучайно детското заведение е едно от най-желаните в общината.
Г-н Наков приветства екипа на детската градина от името на кмета Пламен Стоилов и изказа личните си благодарности към целия педагогически състав на детската градина. Той отправи специални поздрави към директора г-жа Елеонора Попова за упоритостта и последователността й при реализирането на този проект.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи отец Николай. След като разгледаха новия филиал, официалните гости бяха приятно изненадани от специално подготвена от възпитаниците на градината програма.
Над 113 хил.лв инвестира Община Русе за строително-ремонтни работи на бившата сграда на „Дом на математика“. Обзавеждането на новия филиал е на стойност 20 хил. лева. В детското заведение са разположени две групи, като във всяка от тях има по 22 деца, 2 педагози и 1 помощен възпитател. Така, ЦДГ „Слънце“ вече има две основни сгради и три филиала в града.
 

Exit mobile version