Site icon Общински съвет Русе

РЕШЕНИЕ № 117 Прието с Протокол № 5/16.02.2024г.

На основание чл.21, ал.1, т.15 от ЗМСМА, във връзка с предшестващо Решение № 1431, прието с Протокол № 50 от 13.07.2023г. от редовно проведено заседание на Общински съвет – Русе и във връзка с Критерии за допустимост на кандидатите, съгласно публикуваните 22.12.2023 г. – Условия за кандидатстване с проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Процедура за подбор на проектни предложения BG14MFPR001-3.001 „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за Водено от общностите местно развитие”, Общински съвет – Русе реши:

  1. Дава съгласие Община Русе да се включи в местно партньорство и да подпише партньорско споразумение, за реализиране на проекти по подхода ВОМР в периода 2021 – 2027 г., със следните партньори:
  1. Определя в територията на партньорството да се включат всички населени места от Община Русе, с изключение на градския агломерационен ареал – гр. Русе;
  1. Определя за представител на Община Русе в местното партньорство и възлага да подпише споразумението за партньорство на Кмета на община Русе – Пенчо Милков
  1. Дава съгласие за кандидатстване и реализиране на проект по процедура BG14MFPR001-3.001 „Изграждане на капацитет и подготвителни действия в подкрепа на разработването и бъдещото изпълнение на стратегиите за Водено от общностите местно развитие” чрез новосформираното местно партньорство, като за водещ партньор и кандидат за финансова помощ по проекта се определя Община Русе. За подписване на формуляра за кандидатстване се определя  Пенчо Милков – Кмет на Община Русе.
  1. Предвид кратките срокове за кандидатстване по процедурата, на основание чл. 60 от АПК, се допуска предварително изпълнение на Решението.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 (акад. Христо Белоев, дтн)

Exit mobile version