Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Английската гимназия в Русе отбеляза 60 години днес

Днес АЕГ „Гео Милев“ – Русе отбелязва своята 60-годишнина, като началото беше поставено още в 9:30 часа в училището, където „На чаша чай“ се срещнаха бивши и настоящи учители. Програмата продължи с викторина, посветена на патрона на гимназията Гео Милев, среща с бивши възпитаници на тема „Общност“ и тема „Рецепта за успех“, а разходка из училищните коридори предостави възможност на гостите да се запознаят със сегашната дейност.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше сред гостите на представянето на творби на ученици и награди отличените.

Пазарджиев поздрави директора на АЕГ „Гео Милев“ Маргарита Янакиева и всички присъстващи от името на местния парламент и отдаде уважение към цялостната организация в опита да се разкаже историята на гимназията от преди 60 години до днес.

„Най-важното нещо, което искам да ви кажа по повод вашия празник, е да направите всичко възможно да останете и да се развиете в Русе или поне в рамките на България, защото когато младите хора си тръгнат от Родината, с тях си тръгва и надеждата за промяна и развитие“ каза Пазарджиев и допълни, че усилията на местната власт са насочени именно към тази цел – младите хора да намерят своето място тук, а не извън България.

Тържествената програма продължава тази вечер с концерт под надслов „Духът на времето“, който ще се проведе от 18 часа в Доходното здание.