Публикации

Нови цени ще имат услугите в гробищните паркове в Чародейка и Басарбово

Нови цени ще имат редица услуги, които предлагат гробищните паркове в „Чародейка“ и „Басарбово“. Това решиха общинските съветници с 27 гласа „За“, 11 „Против“ и 5 „Въздържал се“.

Промените в Наредба №13 относно организацията и дейността на гробищните  паркове на територията на Община Русе са наложителни, за да се реши …  Подробно “Нови цени ще имат услугите в гробищните паркове в Чародейка и Басарбово”

Община Русе обявява конкурс за обществен посредник, подпомагащ цялостната дейност на администрацията и Общинския съвет

Общинският съветник и председател на „ПАТРИОТИТЕ– ВМРО“ Асен Даскалов предизвика дебати по време на 21-ото заседание на местния парламент, след като предложи Община Русе да има свой посредник или още – омбудсман.

Г-н Даскалов посочва като основен аргумент настоящата обществено-политическа ситуация на несигурност и сериозни обществени проблеми. Според него гражданите …  Подробно “Община Русе обявява конкурс за обществен посредник, подпомагащ цялостната дейност на администрацията и Общинския съвет”

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев поздрави д-р Теодора Константинова по случай нейния рожден ден

Днес, 22 април, дългогодишният общински съветник от „Демократична България“ д-р Теодора Константинова празнува своя рожден ден.

По този повод председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев я поздрави и й пожела да продължи да отстоява позициите си и тези на гражданите по същия начин, както през последните години.

„Това е човек, …  Подробно “Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев поздрави д-р Теодора Константинова по случай нейния рожден ден”

Деница Иванова е новият заместник-председател на Общински съвет – Русе

Деница Иванова е новият заместник-председател на Общинският съвет в Русе. Това решение взеха съветниците днес на своето 21-о заседание.

Изборът на нов заместник-председател идва, след като Пламен Рашев стана народен представител и вече е част от 45-ото народно събрание заедно със своите колеги Алисе Муртезова и Митко Кунчев.

Деница Иванова …  Подробно “Деница Иванова е новият заместник-председател на Общински съвет – Русе”

С трима нови съветници и избор на заместник-председател започна 21-ото заседание на Общински съвет – Русе

Знакови събития в политически аспект белязаха месец април. Промени настъпиха с избора на новото 45-о Народно събрание на Р България – както на държавно, така и на местно ниво.

Общински съвет – Русе започна своето 21-о заседание с трима нови съветници. Това са Илиян Илиев от ПП ГЕРБ, Нора Стоянова …  Подробно “С трима нови съветници и избор на заместник-председател започна 21-ото заседание на Общински съвет – Русе”

ОУ „Никола Обретенов“ отбелязва своя патронен празник

Днес, 20 април, патронен празник чества русенското основно училище „Никола Обретенов“.

         По този повод председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи видеопоздрав към ръководството на учебното заведение, както и към всички бивши и настоящи възпитаници.

         „През годините учебното заведение се доказа като важна част от образователната …  Подробно “ОУ „Никола Обретенов“ отбелязва своя патронен празник”

Дневен ред на 21-то заседание, което ще се проведе на 22.04.2021 г. от 9.00 часа посредством видеоконферентна връзка

 На основание чл. 23, ал.4, т.1, във връзка с чл.28а, ал.1 от ЗМСМА и чл.4, ал.3 от ПОДОСНКВОА, свиквам Общински съвет – Русе на 21-то заседание, което ще се проведе на  22.04.2021  г. от 9.00 часа  посредством видеоконферентна връзка при следния проект за

ДНЕВЕН РЕД:

  1. Избор на заместник – председател
…  Подробно “Дневен ред на 21-то заседание, което ще се проведе на 22.04.2021 г. от 9.00 часа посредством видеоконферентна връзка”

Трима нови общински съветници посреща Общинският съвет в Русе, ще се избира и нов заместник-председател


Общинският съвет в Русе ще заседава онлайн на 22 април предвид усложнената все още ситуация с разпространението на COVID-19 в България. Това решение взеха съветниците на председателски съвет днес.

Новото 45-о Народно събрание на Р България е вече сформирано, което налага промени и в местния парламент. Двама са общинските съветници, …  Подробно “Трима нови общински съветници посреща Общинският съвет в Русе, ще се избира и нов заместник-председател”

Прочети още

Дневен ред

                     На основание чл. 45, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация свиквам на заседание Постоянната комисия по Териториално устройство и строителство, което ще се проведе на 13.04.2021 г. от 15.30 часа посредством …  Подробно “Дневен ред”

Дневен ред

                          На основание чл. 45, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация свиквам на заседание Постоянната комисия по Образование, наука и иновации, което ще се проведе на 14.04.2021 г. от 15.00 …  Подробно “Дневен ред”