Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Публикации

Поместени са Проектонаредби относно Наредби №17, №16 и №20

В сайта на Общински съвет – Русе може да откриете Проектонаредба относно изменения в Наредба №17 за символиката на Община Русе.

Основните промени са свързани с по-прецизна категоризация на Награда „Русе“, както и с присъждане на званието “Почетен гражданин на град Русе”.

На сайта са поместени още Наредба №16 и Наредба …  Подробно “Поместени са Проектонаредби относно Наредби №17, №16 и №20”

Комисията по Икономика, инвестиции, земеделие и туризъм ще заседава извънредно заради увеличаване капитала на „Общински транспорт Русе“ ЕАД

Постоянната комисия по Икономика, инвестиции, земеделие и туризъм ще заседава извънредно на 17 май от 15:30 ч. Причината е провелия се дебат относно увеличаване капитала на „Общински транспорт Русе“ с 2 200 000 лв. (два милиона и двеста хиляди лева). От изпълнителния директор Александър Георгиев е изискан отчет за всички …  Подробно “Комисията по Икономика, инвестиции, земеделие и туризъм ще заседава извънредно заради увеличаване капитала на „Общински транспорт Русе“ ЕАД”

Асоциация „Еврорегион Данубиус“ отбеляза своя 20-и рожден ден

Една от водещите организации в сферата на трансграничното сътрудничество отбелязва 20-ия си рожден ден. Става дума за Асоциация „Еврорегион Данубиус“ с изпълнителен директор Лили Ганчева. През годините Асоциацията се превърна в неизменен партньор не само в отношенията между Русе и Гюргево, но и между България и Румъния.

„Еврорегионът ми е …  Подробно “Асоциация „Еврорегион Данубиус“ отбеляза своя 20-и рожден ден”

Дневен ред на 34-то заседание, което ще се проведе на 19.05.2022  г. от  9.00 часа в зала „Св. Георги“

          На основание чл. 23, ал.4, т. 1 от ЗМСМА и чл.15, ал.1, т.1 от ПОДОСНКВОА, свиквам Общински съвет – Русе на 34-то заседание, което ще се проведе на 19.05.2022  г. от  9.00 часа в зала „Св. Георги“ при следния проект за

ДНЕВЕН РЕД:

  1. Изработване на национална здравна карта
…  Подробно “Дневен ред на 34-то заседание, което ще се проведе на 19.05.2022  г. от  9.00 часа в зала „Св. Георги“”

Четвъртокласници от ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха с работата в Община Русе и Общинския съвет

Днес 45 деца от 4 клас на ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха на място с работата на общинската администрация. Това се случи по време на изнесен урок по “Човек и общество”, който се състоя в зала „Св. Георги“ в Община Русе, където се провеждат сесиите на Общинския съвет. Преподаватели на …  Подробно “Четвъртокласници от ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха с работата в Община Русе и Общинския съвет”

Прочети още

Първото съвместно заседание на общинските съвети на Русе и Гюргево вече е част от историята на местните парламенти

Днес се състоя първото в историята съвместно заседание между общинските съвети на Русе и Гюргево.

Събитието се проведе по покана на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев в Зала „Европа“ в Доходното здание и е обвързано с приемането на България и Румъния в Европейския съюз.

Заседанието започна с приветствието на …  Подробно “Първото съвместно заседание на общинските съвети на Русе и Гюргево вече е част от историята на местните парламенти”

Председателите на Общински съвет – Русе се събраха на традиционната си среща по повод Празника на града

Срещата на председателите на Общински съвет – Русе по повод 6 май, Празник на град Русе, вече се наложи като традиционна.

Иво Пазарджиев (2019 – ) посрещна Явор Димитров (1992 – 1995 г.), арх. Силвия Алексиева (1995 – 1999 г.), Искрен Веселинов (2003 – 2009 г.), засл. проф. Васил Пенчев …  Подробно “Председателите на Общински съвет – Русе се събраха на традиционната си среща по повод Празника на града”

Русенци отбелязаха 6 май

В Русе традиционно се отбеляза 6 май – Ден на храбростта и българската армия, но и Празник на града.


Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев пожела Свети Георги Победоносец да закриля града ни и жителите му. „В дни на несигурност всички ние гледаме с още по-голямо уважение на нашите въоръжени …  Подробно “Русенци отбелязаха 6 май”

Предстои първото в историята на Русе и Гюргево съвместно заседание на Общинските съвети

По покана на председателя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев към местния парламент в Гюргево, на 9 май – Ден на Европа, от 16 часа, в зала „Европа“ в Доходното здание на град Русе, ще се състои първото в историята на двата крайдунавски града съвместно заседание на Общинските съвети, …  Подробно “Предстои първото в историята на Русе и Гюргево съвместно заседание на Общинските съвети”

Дневен ред

На основание чл. 45, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация свиквам на заседание Постоянната комисия по Териториално устройство и строителство, което ще се проведе нa 10.05.2022 г. от 15.30 часa в Заседателната зала на Община …  Подробно “Дневен ред”