Skip to contentSkip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Публикации

Иво Пазарджиев с послание за първия учебен ден към децата, учениците и гимназистите

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи приветствие за първия учебен ден до ученици, учители и родители.

„Живеем във време, в което е хубаво да си пожелаем една изцяло присъствена учебна година. Разбрахме и видяхме сами, че най-полезно за учениците е те да бъдат в класните стаи със …  Подробно “Иво Пазарджиев с послание за първия учебен ден към децата, учениците и гимназистите”

Приеха корекции в Бюджета на община Русе

С корекцията в бюджета ще бъдат въведени нови обекти в инвестиционната програма.

Основното предложение има и допълнение, което стана ясно на днешното заседание. На 8 септември 2021 г. е получена покана за доброволно изпълнение от частен съдебен изпълнител Венцислав Маринов, от която става видно, че с изпълнителен лист, издаден на …  Подробно “Приеха корекции в Бюджета на община Русе”

Общественият посредник на Русе ще бъде избран с тайно гласуване

Общественият посредник на Русе да бъде избран с тайно гласуване. Тази промяна гласува Общинският съвет днес, като прие промени в своя Правилник за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Русе.

По предложение на председателя на групата на „Патриотите – ВМРО“ Асен Даскалов Общинският съвет – Русе …  Подробно “Общественият посредник на Русе ще бъде избран с тайно гласуване”

Общинският съвет прие промените в Наредба №6 за общинските жилища

Oбщинският съвет в Русе прие с 43 гласа „за“ промените, направени в Наредбата за общинските жилища и тяхното отдаване под наем.

Припомням, че предложението за промени и изменения в Наредба №6 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и разпореждане с жилища – общинска собственост …  Подробно “Общинският съвет прие промените в Наредба №6 за общинските жилища”

Приеха подробния устройствен план на Лесопарк „Липник“

Окончателния проект на подробен устройствен план на любимия на русенци Лесопарк „Липник“ приеха днес общинските съветници.

Проектът е дело на арх, Силвия Алексиева и арх. Мария Костадинова, които описаха подробно предвидените зони за спорт, рекреация и културни събития.

арх. Силвия Алексиева

Основният фокус е паркът да задоволи нуждите за спорт …  Подробно “Приеха подробния устройствен план на Лесопарк „Липник“”

Общинският съвет прие Декларация за пълна подкрепа на идеята за проект за построяване на нов мост над р. Дунав при Русе

Общински съвет – Русе прие Декларация за пълна подкрепа на идеята за проект за построяване на нов трети мост над река Дунав между град Русе, България и град Гюргево, Румъния и съответната му реализация.

Предложението е на общинския съветник Валери Иванов, а основната мотивация е местният орган на управление да …  Подробно “Общинският съвет прие Декларация за пълна подкрепа на идеята за проект за построяване на нов мост над р. Дунав при Русе”

Нов покрит пазар ще бъде изграден в Русе

Общинският съвет гласува в Русе да бъде изграден нов покрит пазар. Управителят на общинското търговско дружество „Общински пазари“ ЕООД Кунчо Кунчев изрази намерение да инвестира в изграждане на нов покрит пазар за плодове и зеленчуци на съществуващия пазар „Сан Стефано“ в кв. „Възраждане“.

От дружеството са разработени архитектурен и технически …  Подробно “Нов покрит пазар ще бъде изграден в Русе”

Общинският съвет да отдаде дължимото внимание на параатлета Християн Стоянов предложи заместник-председателят на ОбС – Русе Наталия Кръстева

Днешното 25-о заседание на Общински съвет – Русе започна присъствено и при спазване на всички противоепидемични мерки в зала „Свети Георги“ в сградата на община Русе при кворум от 44 общински съветници.

Преди началото на точките от Дневния ред, заместник-председателят на Общински съвет – Русе Наталия Кръстева апелира да се …  Подробно “Общинският съвет да отдаде дължимото внимание на параатлета Християн Стоянов предложи заместник-председателят на ОбС – Русе Наталия Кръстева”

Въпреки кризата Община Русе отбеляза ръст в изпълнението на инвестиционната си програма

За 2020 година Община Русе е реализирала 55,7% от инвестиционната си програма, спрямо 47,2% през 2019 г.

„През миналия април местната администрация беше събрала едва 27% от очакваните приходи към момента. Въпреки здравната и социалната криза, служителите ни успяха да реализират добър процент от инвестиционната ни програма. Искам той да …  Подробно “Въпреки кризата Община Русе отбеляза ръст в изпълнението на инвестиционната си програма”

Всички кандидати за обществен посредник на Русе са допуснати за изслушване на сесията през м. октомври

Комисията за избор на Обществен посредник на Община Русе изслуша четиримата кандидати, заявили желанието си да заемат овакантената длъжност.

Милена Цонева – Георгиева, Ина Райчева – Цонева, Мариян Димитров и Валентин Димитров са имената на кандидатите, които подадоха своите документи през изминалия месец август. И четиримата бяха допуснати за изслушване …  Подробно “Всички кандидати за обществен посредник на Русе са допуснати за изслушване на сесията през м. октомври”