Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Басейнът на Спортното училище и залата по бокс ще се стопанисват от ОП „Спортни имоти“

На предходното 26-о заседание на Общинския съвет кметът Пенчо Милков пое отговорност, както за материалната база на басейна, така и за изготвянето на график на трениращите в него и залата по бокс. Общинското ръководство се срещна с всички представители, които изразяват желание да използват съоръжението и се направи всичко възможно, за да могат техните нужди да бъдат удовлетворени.

Към днешна дата собствеността на спортния обект е приет, а графикът е изготвен. Общинските съветници от ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян и Евгени Игнатов изразиха притеснения относно поемането на разходите за поддръжката на басейна от страна на общината и до каква степен това ще повлияе на общинския бюджет. Предложението на Игнатов е комисията по Младежта и спорта да заседава и да изрази становище относно бъдещия начин на управление на басейна в Спортното училище.

Тук думата взе председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който определи действията на директора на Спортното училище Деница Великова като безотговорни. „Всички ние станахме свидетели как директора Деница Великова абдикира от грижата за спортните обекти в повереното й училище“. Пазарджиев е останал изненадан от настояването, освен басейна, и залата по бокс в Спортното да бъде стопанисвана от общината, което председателят определи като „отърване“ това искане на Великова и ръководството на училището.

Росица Георгиева от „Патриотите – ВМРО“ по-скоро защити Великова и обясни, че тя е изпълнявала нарежданията на спортния министър. В отговор Пазарджиев изрази надежда, че в бъдеще няма да има министри, които да не желаят да се грижат за спортни обекти, в което и да е спортно училище в Република България.

Основен проблем все пак остава казусът, че в Русе не функционира друг общински басейн, който да задоволява обществените потребности на спортни клубове, както и на гражданите, които желаят да плуват в свободното си време.