Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

„Блок 14“ с още тематични концерти до края на годината

Сдружение за изкуство и култураБлок 14“ представи Коледен концерт на трио „АКОРД“.

Трио „АКОРД“ е една от най-младите формации за класическа музика в Русе, но се състои от музиканти с голям опит, а именно солистите на оркестъра на Държавна опера – Русе. Това са Петрана Стоянова – виолончело, Веселина Ботева- пиано и Здравко Саралиев – кларинет.

В програмата, която те подготвиха специално за концерта снощи, публиката се наслади на произведения от Йоханес Брамс, Роберт Шуман, Лудвиг ван Бетовен, Сергей Рахманинов, Макс Брух, Ференц Лист и др.

Домакини на събитието бяха Евгения Явашева и Асен Николов, както и музикантите Петрана Стоянова и Здравко Саралиев, които също са част от Сдружението за култура и изкуство „Блок 14“.

До края на годината русенци ще могат да се насладят на още тематични вечери, като следващото събитие е на Бъдни вечер, когато в къщата на фамилията на Панайот Хитов на ул. „Борисова“ №47 ще звучи поп и джаз с Александър Славчев Трио. Само два дни след това, на 26 декември, талантите от група „Пердах“ ще изпълнят хардкор концерт заедно с OUTRAGE от гр. Варна.

И още – за първи път в Русе ще се проведе Експериментален уъркшоп по Realtime CFX и VFX, в който ще бъдат разгледани техники за раздвижване на персонажи в 3D пространство и прилагането на визуални ефекти в реално време.

Ще бъдат използвани техники, с които ще  могат да се разграничат жестовете на потребителя, скелетните данни и движенията на цялото тяло. Водещи на събитието на 27 декември ще бъдат Петър Балтиев – vfx artist и Боян Георгиев – game developer, а входът ще е свободен.