Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

БЪЛГАРО – РУМЪНСКАТА ТЪРГОВСКО ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА ПРАЗНУВА СВОЯТА 10 – ТА ГОДИШНИНА

 Българо – румънската търговско промишлена палата празнува днес своята 10 – та годишнина. По този повод беше организиран Бизнес форум, на който присъстваха Н.пр. Александър Филипов – посланик на Република България в Букурещ – Румъния, Областният управител на Област Русе Венцислав Калчев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, представители на министерства, търговски палати, фирми – членове и партньори от България и Румъния.
В своето приветствие председателят на Общински съвет – Русе засл.проф. Пенчев отбеляза, че за кратките 10 години бизнес асоциацията е обединила много компании, известни с високите си стандарти и доказани успехи, които са локомотива на икономическите връзки и търговията между България и Румъния. По повод празника, Пенчев подари икона на изпълнителния директор на Българо – румънската търговско промишлена палата Елеонора Иванова и пожела на всички бизнес партньори здраве и много успехи.
Българо – румънската търговско-промишлена палата (БРТПП) е трансгранична бизнес-асоциация, създадена в подкрепа на българските и румънските бизнес среди с цел осъществяване на търговско партньорство, бизнес контакти и информационен обмен.
Членове на БРТПП са български и румънски компании от различни икономически сектори – индустрия, транспорт, туризъм, търговия и услуги, както и международни бизнес организации с интереси в двете съседни държави.