Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ВАСИЛ ПЪРВАНОВ БЕШЕ УДОСТОЕН СЪС ЗВАНИЕТО „ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА РУСЕ”

По традиция, в навечерието на Празника на Русе – 6 май, беше връчено званието „Почетен гражданин на Русе”. Тази година, с него беше удостоен Васил Първанов – основател на легендарния оркестър „Хоро” и изследовател на северняшкия фолклор. Той получи званието на тържествена церемония в Доходното здание снощи от председателя на Общински съвет – Русе засл.проф. Васил Пенчев. Проф. Пенчев благодари на известния русенски музикант и на целия оркестър за дългогодишната им работа и за положените усилия да съхранят и популяризират българския фолклор.
На свой ред, Васил Първанов каза в емоционална реч, че званието „Почете гражданин на Русе” е най-високата чест, която му е оказвана и подчерта, че ще продължи да работи до последния си дъх. За да го поздравят лично, на тържествената церемония присъстваха и кметът Пламен Стоилов и неговият заместник Димитър Наков.
След нея, в Голямата зала на Дохдно здание, Биг-Бенд – Русе, с дригент Димчо Рубчев, зарадва публиката със специален празничен концерт. Гост-участници в него бяха изключително талантливият и признат тромпетист Венцислав Благоев и младият вокал Цветомир Цанков. Музикантите изпълниха творби от Ангел Заберски, Сами Нестико, Пол Саймън, Ричард Роджърс, Нийл Хефти и др.