Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ ЗА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА”

Инициативата по награждаването на 10 – те най-добри спортисти в Русе през изминалата 2013 година се осъществява вече за единадесета година благодарение на спортните журналисти в града, чрез анкета на вестник „Утро” и с подкрепата на Община Русе.
Официални лица на събитието бяха народните представители Десислава Атанасова и Пламен Нунев, зам. областният управител на Област Русе Милена Хинкова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговите заместници Свилен Иванов и Иван Григоров, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, управителят на „Пресгрупа Утро” ЕООД Милена Дякова и др.
Кметът Пламен Стоилов, неговите заместници Свилен Иванов и Иван Григоров, г-жа Милена Дякова и засл. проф. Пенчев наградиха изявените русенски спортисти с Кристален знак, грамота и парична награда.
Първенец в престижната класация тази година е Денис Димитров – лекоатлет от клуб „Локомотив” – Русе. Той е Европейски вицешампион за юноши в спринта на 100 метра, с нов държавен рекорд при младежите и юношите; държавен шампион за юноши, младежи и мъже; първи в европейската и втори в световната ранглиста при спринтьорите на 100 метра; шампион на турнир „Академик”; втори на Европейското отборно първенство в Дъблин за своята дисциплина; с второ най-добро постижение при мъжете в цялата история на българския спринт.
Второ място в класацията беше поверено на Стойка Петрова от Боксов клуб „Русе”, а третото място беше отредено за Михаел Йорданов – плуване, клуб „Ирис” – Русе.