Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Галина Иванова с питане към Общинския съвет относно монтажа и демонтажа на пейките в града

Днешното 34-то заседание на Общински съвет – Русе премина в дебати по някои от горещите точки в Дневния ред, обсъждани и по време на постоянните комисии. Общо 29 точки разгледаха общинските съветници, включително две питания и две изказвания на граждани.

Едно от питанията беше на Галина Илиева, която е представител на етажната собственост на блок „Тобол“ в кв. „Цветница“. Нейният казус е свързан с дарени по време на кампания „За по-красив и подреден квартал“ две пейки, поставени пред споменатия блок на алея „Ела“ №6. По това време „Професионален домоуправител – Русе“ се грижи за етажната собственост, а ПП ГЕРБ извършват дарението на самите пейки, както и на кошчета за боклук.

Проблемът се създава, когато въпросните пейки са демонтирани на 1 април тази година от същия професионален домоуправител, а причината е, че Цветелин Цонев е бил сменен и вече не е отговарял за бл. „Тобол“. Според Галина Илиева, живущите и най-вече възрастните хора от блока, са били „меко казани възмутени и потресени от подобен акт на деяние“.

На 6 април тази година е подадена молба към Община Русе за поставяне на нови пейки на същите места. Към днешна дата пейките са монтирани от Общината и обитателите на бл. „Тобол“ изказват благодарност към кмета Пенчо Милков и администрацията за бързата реакция от тяхна страна.

В основата на въпроса обаче стои дали при всяка ситуация от битов характер се налага да се пишат официални писма от гражданите. Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев отправи адмирации към г-жа Илиева за борбеността, с която тя се отнася към поставения проблем и за решителността й той да бъде разрешен. Именно заради естеството на казуса питането на г-жа Илиева беше допуснато в Дневния ред на днешното заседание.

Кметът Пенчо Милков завърши с думите, че до момента в града са поставени 185 нови пейки, като тенденцията ще продължи да се запазва.