Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Деница Иванова е новият заместник-председател на Общински съвет – Русе

Деница Иванова е новият заместник-председател на Общинският съвет в Русе. Това решение взеха съветниците днес на своето 21-о заседание.

Изборът на нов заместник-председател идва, след като Пламен Рашев стана народен представител и вече е част от 45-ото народно събрание заедно със своите колеги Алисе Муртезова и Митко Кунчев.

Деница Иванова освен бакалавърска степен по „Стопанско управление“ и магистърска степен „Европеистика и публична администрация“, е завършила и „Академия за социална политика“ – Институт за социална интеграция – випуск 2016 г., Национална програма „Управленски умения“ в Българско училище за политика „Димитър Паница“ и Нов български университет. Г-жа Иванова Притежава и сертификат към Съвета на Европа (Council of Europe) по национална програма „Управленски умения“.

Новият заместник-председател на Общинския съвет казва, че умората от 30-годишния преход е довел до ниско доверие към институциите и политиците. „Обществото очаква от нас решения, а не думи. Очаква се да бъдем бързи в реакциите и действията си. Това всички го изпитахме на гърба си през последната година поради коронавирус кризата. Време е за гъвкавост в решенията ни, а не за политически инат и ако искаме утре да бъдем удовлетворени, трябва да направим крачка напред – както в отношенията помежду си, така и в отговорностите си“.

Деница Иванова ще отстоява това в Общинския съвет да се водят конструктивен диалог и дебати по политики, а в споровете да не се търси политически дивидент, а да се чуват добре основани аргументи. „Да излезем от разговорите, в които все по-често залитаме и ползваме „език на омразата“, основаващ се на нападки на личността, което измества фокуса от конкретните проблеми“ добавя още г-жа Иванова.