Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ден на юридическите професии отбеляза Русенският университет „Ангел Кънчев“

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев участва в среща с ученици и студенти от юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Поводът бе 16-и април – Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите.

Присъстващите студенти, преподаватели и ученици в русенските средни училища бяха поздравени от ректора акад. Христо Белоев и декана на факултета доц. д-р Кремена Раянова. Тя благодари на всички действащи юристи, независимо от професията, която упражняват, че с труда си допринасят за спазването на законите на демокрацията и отстояването на независим съд.

Като възпитаник на Русенския университет и практикуващ към момента адвокат, Иво Пазарджиев се обърна към учениците, на които им предстои да кандидатстват: „Бъдете убедени, че след като сте кандидатствали в Юридическия факултет и имате тръпка към правото, сте направили правилния избор. Използвайте времето си, за да бъдете активни, да чуете гласа си пред публика и да добиете увереност. Нямам съмнение във Вашата добра реализация!“.

Областният управител Анатоли Станев и заместник-кметът Енчо Енчев също се обърнаха към присъстващите в залата по повод честването на 143 години от създаването на първата българска конституция.