Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Директорът на БЧК – Русе Антоанета Ябанозова отбеляза своя рожден ден на работа, в близост до най-нуждаещите се

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави лично директора на Българския червен кръст в Област Русе Антоанета Ябанозова, която днес празнува своя рожден ден.

„Не мога да изредя всички Ваши жестове на доброта, хуманност и отзивчивост към нуждите на другите, но бъдете сигурна, че всяко Ваше действие се забелязва и оценява. Русе има нужда от млади и амбициозни личности като Вас, неспиращи пред нищо в името на каузата да бъдем хора! Пожелавам Ви да успявате да намирате време и за себе, защото иначе би било невъзможно да се грижите за другите. Бъдете здрава и безкрайно щастлива!“.

С тези думи г-н Пазарджиев се обърна към г-жа Ябанозова и й пожела много сила, за да може тя и нейният екип да се справят с всяко следващо предизвикателство. А те със сигурност не липсват през последната година предвид усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19.

Антоанета Ябанозова, дори на рождения си ден, отправя апел към всички дарители, че могат да помогнат не само с финансови средства, но и чрез предоставяне на пакетирани хранителни продукти или такива в консерви.

„Консервираните храни ни трябват за бездомните хора, които получават топъл обяд в кризисната трапезария. А хранителни пакети раздаваме на хората в нужда и на всички, които идват постоянно до Червения кръст. Те са много – в момента такива пакети получават повече от 60 души, докато нашият капацитет е 40“.

Ябанозова допълва, че през последната година много хора са останали без приходи въпреки увеличенията на пенсиите през 2021 година. Оказва се, че голяма част от доходите, а в някои случаи – всички доходи, са предназначени за закупуването на лекарства.

Всеки ден хората в нужда получават топла супа, топло второ ядене, хляб и консерви.

Желаещите да подкрепят Българският червен кръст и нуждаещите се от грижа хора могат да го направят чрез дарение към Червенокръстката организация.