Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Д-р Светослав Дачев остава управител на Белодробната болница в Русе

Д-р Светослав Дачев запазва мястото си като управител на „Специализирана болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Димитър Граматиков – Русе”.

Това решение бе взето единодушно на днешното 36-о заседание на Общинския съвет.

Процедурата по избор на управител е стандартна. На обявения конкурс е имало само един кандидат –  д-р Светослав Дачев. Така неговият мандат се удължава с още три години.

Д-р Дачев е специалист по детска пневмология и фтизиатрия с доказан медицински опит. В кабинета си извършва медицински прегледи на деца предимно със заболявания на дихателната система, включително бронхиална астма.

Завършва Медицина през 1986 г. Работи в Детско отделение на МБАЛ Русе 7 години и от 1993 г. в Туб Диспансера. Специалности по Детски болести, Детски белодробни болести, Здравен менижмънт. Д-р Дачев минава специализирани курсове по детски болести и пневмология в САЩ, Австралия, Германия, Австрия, както и множество участия в медицински форуми в България и чужбина.

Председател е на регионалната колегия на Български Лекарски Съюз – два тригодишни мандата, член на УС на БЛС – два мандата.

Председателят на Общинския съвет поздрави д-р Дачев за мъжкото поведение по време на КОВИД кризата, а местният парламент му пожела успех.