Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Елена Филипова от РУО с награда на МОН

Старши експертът по български език и литература Елена Филипова, работеща в Регионалното управление на образованието /РУО/ – Русе, е отличена с грамота от министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков. Отличието се връчва за образцово изпълнение на служебните ѝ задължения в продължение на над 20 години, както и за приноса ѝ към дейността и реализирането на целите на администрацията и държавната политика в средното образование. Призът бе връчен от областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева. Предложението за наградата е направено от д-р Георгиева.

Церемонията се състоя днес в Зала 1 на Областната администрация. Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев бе сред официалните гости.

Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. В програмата се предвижда участие на танцова формация “Star Dance” към Народно читалище „Христо Ботев – 1908 Русе“ с ръководител Антония Косева и на Стефания Горнячка, ученичка в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и част от школа „Артикул“ с ръководители Виктория Ангелова и Гоце Великов. 

Елена Филипова завършва „Българска филология“ през 1984-а в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“. Била е дългогодишен преподавател в системата на средното и основното образование, като от 2000 година е назначена за старши експерт по български език и литература в РУО. Активно работи по редица извънкласни дейности с цел насърчаване на грамотността сред младите. Също така изготвя становища за магистърската програма „Съвременна българска история и образование“ на РУ „Ангел Кънчев“ и за въвеждане на нов учебен план за специалността „Български език и история“ след 2015 година. Елена Филипова има и богат опит при подготовката на млади учители.