Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-РУСЕ ВЕСКО МАРИНОВ ЩЕ ПРИСЪСТВА НА НАЦИОНАЛНАТА СРЕЩА „ИНИЦИАТИВА ЗА ЗДРАВЕ И ВАКСИНОПРОФИЛАКТИКА”

Заместник-председателят на Общински съвет-Русе Веско Маринов ще присъства утре, 20.04.2011 г., от 9.00 ч. в зала „Европа” на третата Национална среща „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”. Форумът се организира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към Министерски съвет, Комисията по здравеопазването при 41-то Народно събрание, под егидата на унгарското председателство на Европейския съюз. Срещата е по повод Европейската имунизационна седмица, която се провежда във всички страни-членки на ЕС в периода 23-30 април 2011 г.
Във връзка с предстоящото събитие председателят на Общински съвет-Русе доц. Васил Пенчев изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците в срещата, в който се казва:

„…Високо ценим приноса на „Инициативата за здраве и ваксинопрофилактика”, която не само обединява за хуманната кауза усилията на държавния, частния и неправителствения сектор, но и повишава обществената здравна култура. Отчитаме заслугата на проекта, който съдейства за подобряване взаимодействието между лекари, медиатори, здравни инспекции и социални работници. Освен за превенция на заболяванията, форумът създава възможности за популяризирането на добри европейски и световни имунизационни практики, прави ясни перспективите за осъвременяването на българския Имунизационен календар и разширява достъпа до ваксинации на рисковите групи.”