Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Зарязаха лозите в с. Бъзън за здраве и берекет

На 14 февруари в едно от русенските села – с. Бъзън, където българските традиции се спазват, отбелязаха Трифон Зарезан. Там кметът на селото Василена Цанкова – Борисова заедно с председателите на пенсионерския клуб дядо Марин и баба Иванка посрещнаха председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и зам.-кмета на Община Русе Димитър Недев.

Зарязване на лози и конкурс за най-добри ракия и вино, богата трапеза и много настроение бяха само част от празника в с. Бъзън.

„Не искам да звучи клиширано, но поколенията има какво да научат от старите лозари тук“ обърна се Пазарджиев към гостите в местното заведение, а малко по-късно самият той оценяваше домашните реколти и постави оценка на ракията и виното, поднесени на специална трапеза. „Потомствено съм производител, но все още съм далеч от това да произвеждам сам“ прие с усмивка предизвикателството председателя на местния парламент.

В края на състезанието се изви хубаво българско хоро, а г-жа Цанкова – Борисова напомни, че винаги е чест местното ръководство да посещава жителите на селото и организираните празници и събития.