Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ЗАСЛ.ПРОФ. ВАСИЛ ПЕНЧЕВ ПОЗДРАВИ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ ЗА ОБНОВЕНАТА Й УЧЕБНА БАЗА

Четири изцяло обновени и преоборудвани учебни кухни бяха официално открити днес в учебно-производствения корпус на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе.
Гости на събитието бяха заместник областният управител д-р Андриан Райков, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, представители на Регионалния инспекторат по образованието, на бизнеса в Русе, както и много родители, ученици и граждани.
Базата е обновена със средства по Национална програма „Модернизиране на системата на професионалното образование“. Стойността на ремонта е 100 000 лева. 90 хил.лв са предоставени по програмата на образователното министерство, а останалите 10 хил.лв са осигурени от три русенски фирми. Сега, обучението на учениците се осъществява в база, близка до реалната среда, в която биха работили след завършване на гимназията.
В приветствието си по време на откриването на обновената учебна база, засл.проф. Васил Пенчев подчерта, че модерното оборудване ще допринесе за по-високо качество на подготовката на възпитаниците на професионалната гимназия и че това неизменно ще повлия положително върху превръщането на Русе и региона в привлекателен туристически център.
В края на церемонията, всички гости разгледаха реновираните кухни и дегустираха ястия, приготвени от учениците в обновената база.