Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

За повече спорт в русенските училища говориха Иво Пазарджиев и зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова

Треньори по различни видове спорт да водят часовете по спортни дейности беше сред дискутираните теми по време на срещата между председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, председателя на синдиката на българските учители Янка Такева и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева.

На 12 октомври, понеделник, г-н Пазарджиев посрещна официалните гости от София, като на срещата се обсъдиха важни и значими теми в българското образование като преминаването в едносменен режим на обучение на учениците в русенските училища и усъвършенстването на правилата за прием на учениците в първи клас в общинските училища.

Статистиката показва, че през последните години все повече училища на територията на малките населени места в страната затварят врати, а броят на учениците намалява. За тази година първокласниците в Русенска област са 1435, което е с около 100 по-малко от миналата 2019 година, а общият брой на учениците от 1 до 12 клас е около 19 000.

За спомен от срещата г-н Пазарджиев подари картини с изглед от Русе и цветя в знак на уважение към труда на работещите в сферата на образованието.