Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

За първи път в Русе се провежда Четвъртата международна конференция по Спинална хирургия

Началото на Четвъртата международна конференция по спинална хирургия се постави днес в Русе. Събитието е организирано от Българската асоциация на спиналните хирурзи, Лечебни заведения „МЕДИКА“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Българска ортопедична и травматологична асоциация и ще продължи до 14 май.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев имаше възможността да поздрави гостите, сред които повече от 100 водещи специалисти в сферата от България и Европа.

„Пожелавам едно ползотворно прекарване в красивия ни град Русе. Уверен съм, че именно тук е мястото, където може да обмените опит и да придобиете нови знания“ каза Пазарджиев и се обърна към организаторите с думите, че Русе за пореден път е в окото на такова престижно събитие, за което той може само да изкаже своите адмирации.

Събитието има за цел да предостави на лекарите възможност да обсъдят всичко ново около сложната и високорискова субспециалност на ортопедията и неврохирургията, чрез което да предостави по-съвременно и качествено лечение на пациентите.

Сред гостите бяха зам.-областният управител Детелина Ачева, ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев, почетеният консул на Монголия хонор. проф. д-р Камен Милков, д-р хон. кауза, както и представители на местната и държавна власт от региона. Своеобразни домакини на международната конференция са административният директор на лечебни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, управителят на Университетска болница „Медика-Русе“ д-р Ивелин Йоцов, д-р Панайот Панайотов от екипа на болницата и проф. Стефан Станчев, който освен част от „Медика-Русе“ е и председател на Българската асоциация на спиналните хирурзи.

В рамките на събитието бе спомената и идеята Русе да се утвърди като водещ център в страната за провеждането на подобни национални и международни семинари, целящи развитието на медицината.