Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев награди състезателите от ТКС – Русе на Държавното лично първенство в Русе

Три нови титли и 9 златни медала завоюваха в третия състезателен ден на Държавното лично първенство в Русе състезателите на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе.

Титлите дойдоха в групите на кадетите и кадетките до 17 години. С три златни медала се окичи Рени Русева, която победи в категория до 49 килограма. Тя записа двубой от 116 кг, след като изхвърли 53 килограма в първото движение и изтласка 63 кг във второто движение. Това й донесе и трите златни медала.

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев имаше честта и удоволствието да награди Рени Русева и да й пожелае още безброй покорени върхове по пътя на нейната спортна кариера.

Припомняме, че Рени Русева и нейният брат Ангел Русев, са първите брат и сестра, които представиха България на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе в началото на този месец в Тирана, Албания.

Също с три златни медала се окичи Мартин Станев, който се състезава при кадети до 17 г. в категория до 49 кг. Мартин записа постижения от 75 кг в изхвърлянето и 90 килограма в изтласкването. В двете движения той записа общ двубой от 165 килограма. Титла и три златни медала спечели и Джан Зарков, който се състезава в категория до 55 кг при кадетите до 17 години. В изхвърлянето той записа резултат от 83 кг, а в изтласкването – 110 кг. В крайна сметка той събра двубой от 193 кг, които му донесоха титлата държавен шампион.

Държавното лично първенство се провежда в Канев център на Русенския университет „Ангел Кънчев“, а домакин на надпреварата е ТСК – Русе.

Входът за всички състезателни дни е свободен.