Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев поздрави завършващите Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“

84 бакалаври и магистри от Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха своите дипломи днес.

На тържествената церемония присъства и председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

„За мен е изключителна чест от името на Общински съвет – Русе да ви поздравя с успешното завършване на Юридическия факултет към РУ „Ангел Кънчев“. Вълнувам се изключително много да застана тук пред вас – почти толкова, колкото преди 12 години, когато и самият аз завърших този така важен етап от живота си. Определено пътят, по който сте поели, е труден – както в момента, така и занапред. Работата, която ще практикувате оттук нататък, ще ви носи удовлетворениен, сигурен съм, че ще запазите тръпка към казуса и ще се развивате като добри професионалисти“ каза Пазарджиев и подчерта важността и значимостта на това студентите да учат точно тук, точно в този университет и точно в този град, нашия град – Русе.

22-ма от завършилите днес, което е близо ¼ от випуска, са с отличен успех. Своите дипломи получиха студентите от специалностите „Право“, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Правен режим на защитата на националната сигурност“ /ПРЗНС/ „Стратегическо управление и лидерство в сферата на националната сигурност“ /СУЛСНС/. Най-много са отличниците от ПРЗНС – 9. Други осем са постигнали отличен успех при обучението си в СУЛСНС. Петима са отличниците в специалност „Право“. Първенец на випуска е Мелвин Ахмед от специалност „Право“. Нейният успех е отличен 5.99.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник областният управител Детелина Ачева, директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Драгомир Николов, магистрати, ръководителите на различните съдебни и прокурорски институции в региона – председателите на Окръжния и Районния съд съответно Николинка Чокоева и Елена Балджиева, окръжния и районния прокурор Георги Георгиев и Ирена Костадинова,  представители на редица местни и държавни институции, заместник-ректорите по учебната работа, както и по развитието, координацията и продължаващото обучение съответно проф. д-р инж. Пламен Кангалов и проф. д-р инж. Пламен Даскалов.