Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев пред НСОРБ: Проблемът с трафика засяга най-много Русе

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев апелира вниманието на министрите да се насочи към проблемите на трафика на тежкотоварните моторни превозни средства (МПС). Това се случи по време на срещата с премиера на Република България акад. Николай Денков по време на Заключителната конференция за общински мандат 2019-2023 г., която Националното сдружение на общините (НСОРБ) провежда в к.к. „Пампорово“. На нея присъства и заместник-кмета на Община Русе Енчо Енчев.

„Проблемът с трафика засяга най-много Русе, но това е и проблем с международен характер, който следва да бъде решен от българското и румънското правителство“ добави още Пазарджиев с надеждата, че на утрешното съвместно заседание с Общинския съвет на Гюргево, ще бъде направена поредна крачка в тази посока.

По време на форума се обсъди и темата „Бъдещето е общинско“, като фокусът на разговорите беше дългосрочният хоризонт на страната и ключовите стратегически цели на местните власти.

Официален гост в първия ден на Заключителната конференция на общински мандат 2019 – 2023 беше президентът на Република България Румен Радев, пред когото Пазарджиев и Енчев поставиха проблемната за град Русе тема с трафика в личен разговор.