Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев: Сега не е време за политиканстване, а за реални действия

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев коментира въпроса около исканията на Украинското посолство у нас улиците с руски имена да бъдат преименувани.

Призовавам бодрите, безгрижни и щастливи хора от украинското посолство да бъдат адекватни за дневния ред на обществото! Вместо да правят глупави и неуместни предложения, нека съдействат за решаване на реалните проблеми на украинските граждани. Един от тях е липсата на синхронизация между ваксините на българските и украинските деца, което създава реален проблем за записването им в детски градини и училища. За мен е важно тези хора да бъдат социализирани“.

Пазарджиев добави, че ситуацията не бива да се политизира.

И още – малко разяснения относно процедурата за преименуване на улици. Първо, за да се приеме такова решение, трябва да бъде направено предложение от кмета на общината или от името на общински съветник. След това предложението се гласува на заседание на Общинския съвет. В случай, че то бъде прието, следва живеещите на съответната улица да подменят своите документи в указания срок.

В момента тече петиция в подкрепа на исканията на Украинското посолство в България.