Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев се срещна с новото ръководство на Младежкия парламент в Русе

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев посрещна в кабинета си директора на Младежки дом Русе Красимира Николаева и новото ръководство на Младежки парламент – Русе – председателя Йоана Петрова, заместник-председателя Аделина Борисова и изпълняващата длъжността PR и секретар Димана Илиева.

„От изключително голямо значение е в нашия град да има структури като тази на Младежкия парламент. Трупайте житейски опит и се надявам да останете и реализирате в Русе“ – с тези думи Пазарджиев се обърна към Йоана Петрова и Аделина Борисова, които имат една година, за да поставят важните за най-младите в Русе наболели въпроси и проблеми на обществената карта.

Пазарджиев направи уточнение, че не лошото състояние на улиците в града или градският транспорт например са най-проблемните зони в обществения живот на Русе. Като основна трудност той посочи демографията на града и ниската раждаемост.

Според ръководството на Младежкия парламент младите хора тук не откриват възможности за реализация. Според момичетата сред големите недостатъци са липсата на облагородени места за отдих в парка или на центъра на града, предназначени за събиране на млади хора, които няма да причиняват неудобство на останалите. Председателят на Общинския съвет пое ангажимент за последваща среща с главния архитект на Русе Иван Ениманев, на която ще бъдат обсъдени възможностите за поставяне на беседки и места за отдих за младите хора.

Ръководството на Младежкия парламент бе официално поканено да присъства на следващото 36-о заседание на Общинския съвет и да проследи целия процес на заседаване на местния парламент, включително и на заседанията на постоянните комисии, които се провеждат тази седмица.

Срещата приключи с общо селфи, запечатващо бъдещите намерения за добра и ползотворна работа.