Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев с апел към младите хора в Русе – „останете в нашия град“

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев участва в Годишната среща между директори на детски градини и училища в Област Русе. Срещата е организирана от Регионалното управление по образованието в града и на нея присъства заместник-кметът по Хуманитарни дейности Енчо Енчев.

Началникът на РУО – Русе Росица Георгиева даде разяснения по важни за старта на учебната година въпроси, бяха представени и новите временно изпълняващи длъжността директор на седем училища областта.

Точно по тази линия Пазарджиев насочи вниманието към вече пенсионираните преподаватели. Според него трябва да се даде път на младите хора, желаещи да влязат в образователната система. Интересът към учителската професия е все по-висок, а и Русенският университет предлага готови кадри.

Председателят на местния парламент заяви готовността си да проведе разговори с председателя на комисията по образование към Общинския съвет, както и със заместник-кмета Енчо Енчев, с които да изготвят стратегия за „подмладяване на персонала“ в русенските училища.

Чрез всички присъстващи директори, Пазарджиев отправи покана към учениците, които имат желание да се запознаят отблизо с дейността на Общинския съвет и на Общината. Вратите на неговия кабинет винаги са отворени за млади хора, а апелът остава същия – именно подрастващите да останат в Русе, да получат необходимите образование и възможност за реализация, за да бъде съживен градът на първите неща.