Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев с поздрав към всички медици по повод Световния ден на здравето

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи поздрав към всички, които днес отбелязват 7 април – Световния ден на здравето и здравния работник.

„Днес няма да се обърна единствено към храбрите жени и мъже, които се борят повече от година с коварния коронавирус.

Ще използвам специалния повод, за да се обърна към всички лекари и да изкажа БЛАГОДАРНОСТ за техните труд, всеотдайност, професионализъм, морал и хуманност.

Всъщност този ден винаги е бил повод за равносметка и гордост от избраната професия, повод за обединение и ден, в който ежедневната и неуморна работа получава заслужените обществена оценка и признателност.

Пожелавам на всички бели ангели, в това число и много мои близки приятели СИЛИ и ВЯРА, за да продължават да преодоляват всяко следващо предизвикателство – в света на медицината, а и извън него.

Бъдете здрави!

И не забравяйте темата на 2021 г. – „Да изградим един по-справедлив, по здравословен свят”.

Тя е провокирана от неравенствата, при които живеят хората, подчертани още по-силно по време на КОВИД-19 пандемията.

Именно днес Световната здравна организация призовава лидерите на отделните държави да гарантират, че всеки човек ще има условия на живот и труд, благоприятни за неговото здраве. В същото време е необходимо да се намалят неравенствата в здравеопазването и да се гарантира достъп до качествени здравни услуги“ написа г-н Пазарджиев в профила си в социалните мрежи.