Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев с предложение към омбудсмана д-р Диана Ковачева относно уведомленията за прекъсване на електрозахранващата мрежа

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев отправи свое предложение до омбудсмана на Р България д-р Диана Ковачева относно вменяване в задълженията на електроразпределителните дружества, съгласно което уведомленията за прекъсвания в електрозахранващата мрежа да бъдат оповестявани писмено в районите и жилищните блокове, където се предвижда профилактика, освен да бъдат изписвани в сайтовете на съответната община и публикувани в местни медии и средства за масова комуникация.

Предложението не касае единствено община Русе, а всички общини на територията на страната. Според наблюдения през времето, хората предпочитат да прочетат закачена информационна бележка на вратата на своя вход, отколкото да следят за планираните профилактики в интернет пространството.

„Предложението не носи финансова тежест от страна на държавата или на местно ниво, а подобни „облекчения“ в ежедневието на жителите на съответната община биха били приети положително и имат резон да подобрят качеството на живот“ добавя още Пазарджиев.

Официалното писмо е изпратено до д-р Ковачева и към момента се очаква отговор.