Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Иво Пазарджиев: Трябва да се сложи край на клеветите и фалшивите новини в нашия град

В края на заседанието на Общински съвет – Русе, продължаващо повече от 6 астрономически часа, напрежението в зала „Свети Георги“ ескалира.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев призова за противопоставяне срещу фалшивите новини, както и срещу черния пиар, който се превърна в порочна практика през последните години по отношение на политическите нюанси и пристрастия в крайдунавския град.

Изказването на г-н Пазарджиев беше по време на точката за питания на общинските съветници, а останалите изказвания на съветници бяха извън точка от Дневния ред.

На няколко пъти беше отбелязано, че 18-ото заседание премина диалогично и без остри изказвания и обиди, които не липсват на заседанията на местния парламент.

Финалните минути от заседанието обаче показаха точно обратното.

Опитите за нападки и внушения не се разминаха и този път, а председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев се опита да въведе ред в залата, каквото беше и предложението на неговия колега Асен Даскалов още в началото на заседанието.

Повод за дебатите се оказа анонимен сигнал, изпратен по имейлите на общинските съветници. В него са отправени клевети към кмета на Община Русе и неговите заместници и е намесено името на служител на Общината.

„Уважаеми колеги, аз категорично искам ние като Общински съвет да се противопоставим и на фалшивите новини, и на черния пиар като част от политическия живот на града ни“ завърши изказването  си г-н Пазарджиев.