Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изложба на русенската художничка Галина Тодорова Гали-То подкрепя инициативата на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на басейн в Русе

В деня на Ботев фоайето на Доходното здание в Русе отвори врати за 5-та самостоятелна изложба на художничката Галина Тодорова с псевдоним Гали-То.

Експозицията обединява 20 маслени платна, като в картините може да бъде открит непоправимият почерк на романтичния натюрел на авторката.

На откриването на изложбата присъстваха заместник-кметът по Хуманитарни дейности Енчо Енчев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев. И двамата пожелаха попътен вятър, творческо вдъхновение и нови проекти, които да продължават да вълнуват почитателите на изкуството.

Освен несравнимият колорит на женските образи и тяхното представяне през погледа и четката на Гали-То, една кауза допълнително допринася за голямото й сърце и затова разбираме от поставената за дарения кутия, където всеки гост на изложбата може да подкрепи инициативата на Фондация „Александър Русев“ в Русе да отвори врати модерен Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални затруднения.

Картините на Галина Тодорова Гали-То могат да бъдат разгледани до 16 юни включително.