Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изложба под егидата на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще представи силата на жените и борбата срещу насилието

Съвместна изложба, посветена на Международния ден на жената 8 март, ще се състои на 1 март, от 17:30 ч., във фоайето на Доходното здание.

Събитието е под егидата на женска организация „Сороптимист Интернешънъл“ и председателя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев, а основната цел е вниманието на публиката да бъде насочено към факта, че и днес почти половината от жените по света са лишен от граждански права, образователни или професионални възможности, или са жертви на престъпление поради своя пол. ООН посочва че „равенството между половете не е основно право, а е необходима основа за един мирен, проспериращ и устойчив свят”. Макар в България да имаме сравнително добро представителство на жените в управлението, все още не можем да говорим за равно заплащане и равни възможности за развитие, особено сред малцинствените групи.

В изложбата ще бъдат представени картини на две русенски дами – Диана Георгиева и Гица Несторова, които ще покажат силата и нежността на жената, ще разкажат за обич и страст – две водещи начала на женската същност.