Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА РУСЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ БЯХА УДОСТОЕНИ С ПАМЕТЕН ЗНАК НА ТРАНСПОРТНИЯ ФАКУЛТЕТ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев бяха удостоен с паметен знак от Транспортният факултет на Русенският университет „Ангел Кънчев“. Това стана по време на тържествено събрание, с което беше отбелязана 25 – та годишнина на факултета.
Зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков прие знака от името на кмета и връчи поздравителен адрес на декана на Транспортния факултет доц. д-р Росен Иванов. Своето приветствие към него поднесе и засл. проф. Васил Пенчев.
Официални гости на събитието бяха още ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Христо Белоев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, бивши преподаватели и служители на факултета, представители на академичното ръководство, деканите на факултетите и директорите на филиалите на университета и представители на транспортни фирми.
В словото си, деканът на транспортния факултет към Русенският университет доц. д-р Росен Иванов отбеляза, че близо 4000 са инженерите завършили учебното звено още от самото му създаване през 1987 година. Той подчерта, че в момента студентите се обучават в 3 бакалавърски специалности, 7 магистърски и 4 докторски направления.
Днес, Транспортният факултет работи в широк спектър изследователски области, като двигатели с вътрешно горене, автотракторна техника, електро и мотокари, електромобили, изпитване на двигатели и автомобили, механични задвижвания, автоматизирано проектиране и чертане, управление и безопасност на движението, екологични проблеми на транспорта.