Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Комисиите на Общински съвет – Русе ще се заснемат и излъчват по иновативен начин

            На основание чл. 21, ал. 3 от ЗМСМА, чл. 7, ал. 1 и чл. 15, ал. 1 от ЗНА, във връзка с чл. 76, ал. 1 и 3 от АПК, Общински съвет – Русе реши на 05.12.2019 г., че „Заседанията на комисиите са открити и се излъчват пряко чрез интернет страницата на Общински съвет – Русе“.

            Пандемията от COVID-19 доведе до сериозни финансови загуби в световен мащаб, но въпреки кризата, Общински съвет – Русе не иска да лишава от прозрачност своята обществена дейност.

            С помощта на супер иновативната Insta360 Pro 2 камера, която предава с 4К резолюция на видео потока в реално време, всички комисии на Общински съвет – Русе ще бъдат заснети и излъчени във формат 360 градуса в новия youtube канал Общински съвет – Русе, а сайтът https://obs.ruse-bg.eu/ ще стриймва на живо всяка от 10-те комисии през седмицата.

Insta360 Pro 2 е с размерите и формата на малка топка. Притежава шест обектива, намиращи се на равно разстояние един от друг, разположени по окръжността на камерата. Между два от тях се намира нейният LCD екран, докато батерията и слота за карта памет се намират между други два. До четири от обективите са разположени микрофони за постигане на съраунд звук. Камерата разполага с богат набор от функции, опаковани в компактен дизайн.

            Иновативната камера е предоставена безвъзмездно от ректора на Русенски универистет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и екипа му, за което Общински съвет изказва специални благодарности.

            Надяваме се, че иновативните подходи, свързани с Общинския съвет и неговата дейност ще бъдат причина за по-голямо доверие в гражданите и по-засилен интерес към случващото се в града ни.

Тъй като иновацията е съвсем нов подход в работата на Общинския съвет, предварително се извиняваме, ако в процеса на работа изникнат технически неизправности.