Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Комисията за избор на Обществен посредник на територията на Община Русе взе решение кои кандидати да бъдат допуснати до събеседване на 30 юни

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание, на което бяха разгледани предложенията за кандидати по позицията омбудсман на Община Русе.

Комисията с председател д-р Росица Георгива взе решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване на постъпилите кандидатури за Обществен посредник на територията на Община Русе.

Четирима бяха кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 21 юни. Решението да бъде открита процедура за избор на Обществен посредник беше взето по време на 21-ото заседание на местния парламент предвид обществено-политическата ситуация на несигурност към момента и сериозните обществени проблеми.

Досега в града ни са били организирани и проведени три конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен. Събеседванията са били през 2013 г., 2014 г. и 2016 г.

При четвъртият опит за избор на Обществен посредник бяха одобрени двама кандидати и това са Милена Цонева – Георгиева и Мариян Димитров. Ина Райчева – Цонева и Иван Белчев не бяха допуснати поради непредставяне на необходимите документи.

На 30 юни предстои събеседване с допуснатите кандидати пред Комисията за избор на Обществен посредник, а след това Общинският съвет ще вземе решение на 24-ото си заседание през м. юли коя авторитетна фигура ще заеме мястото на Обществен посредник на Русе.

Списък на кандидатите може да видите тук: