Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Любо Ганев призова Русе да подкрепи националния отбор на жените по волейбол този уикенд

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев откри днешното 23-о заседание на Общински съвет – Русе. Именно с предстоящите финали от Златната лига по волейбол започна общинската сесия днес.

Любо Ганев започна с думите, че никога не е забравял откъде е тръгнал и именно затова се радва да посрещне националите ни по волейбол при жените именно в Русе. „Моята цел е Русе отново да бъде един от най-развитите спортни центрове. Благодарен съм и на кмета, и на всички Вас, като община, защото нашият град беше домакин на много престижни първенства по волейбол. А ние не сме чувствали никога толкова внимание, колко тук, в Русе“.

Женският национален отбор по волейбол на България ще играе срещу Чехия в полуфинала на Златната европейска лига в Русе този уикенд. Двубоят ще започне в 20 часа на 19 юни. Преди това, от 17:00 часа, Испания и Хърватия ще определят другия тим, който ще спори за отличието на следващия ден.

От старта на Златната лига момичетата на треньора Иван Петков не са загубили нито един гейм в мачовете срещу Украйна и Словакия.

Билетите за турнира са на цена от 10 лева и могат да се закупят в мрежата на Евентим, както и на място в ОЗК Арена – Русе.

Победителят в Златната лига ще играе на Чалъндж турнира догодина, през който може да влезе в Лигата на нациите.

Нека подкрепим нашите момичета на 19 и 20 юни!