Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

МГ „Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник

Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник.

Сред официалните гости бяха председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, зам.-областният управител Детелина Ачева, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Таня Тодорова, заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, председателят на училищното настоятелство доц. д-р Галина Иванова, както и председателят на обществения съвет към МГ Палма Тараланска.

Пазарджиев се обърна към присъстващите в аулата на една от най-престижните гимназии в страната с думите, че именно МГ „Баба Тонка“ е една от емблемите на Русе и е изключителна чест човек да бъде ученик, учител или служител в това учебно заведение и то не само заради патрона в лицето на една велика русенка, а и заради историята, която говори сама. Той сподели, че ще работи за създаване на условия повече от завършилите ученици да остават в нашия град и да работят за просперитета му, правейки го по-добро място за живеене. Пазарджиев пожела на директора Бобева да поддържа високото ниво на математическата гимназия. Галина Бобева пък заяви, че днешният ден е ден за равносметка за направеното и постигнатото, което според нея със сигурност кара всички в училището да се чувстват удовлетворени. На учениците тя пожела да бъдат толерантни, обичащи, напористи, креативни и аналитични.

В училището се обучават 684 ученици от 5 до 12 клас в общо 26 паралелки. Там функционира и изключително модерен STEM-център, а учениците от гимназията се класират редовно на редица престижни национални и международни състезания.