Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

НАЙ-ДОБРИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ЕСЕТА И ПРЕЗЕНТАЦИИ ЩЕ ПОЛУЧАТ НАГРАДИ ПО „РУСЕЗНАНИЕ”

По инициатива на председателя на Общински съвет-Русе Искрен Веселинов и във връзка с края на първата учебна година, в която официално се изучава предметът „Русезнание” в русенските училища, утре, 04.06.2009 г., от 14.00 ч. в Регионалния исторически музей (РИМ) ще бъдат наградени най-добрите есета и презентации в организираната ученическа олимпиада, посветена на града и неговата история.

Близо 50 е общият брой на есетата и презентациите на учениците от 11 основни и средни училища от Община Русе със СИП „Русезнание”.

В рамките на събитието ще бъдат представени и оценени индивидуалните и груповите презентации на учениците. Компетентното жури в състав Искрен Веселинов – председател на Общински съвет – Русе, Володя Кенарев – зам.-кмет на Община Русе и Николай Ненов – директор на РИМ, ще връчи парични награди на авторите на най-добрите есета и индивидуални презентации. За учениците с най-ефектна групова презентация е предвидена екскурзия по Поломието, а всички участници ще получат книги за Русе.

Припомняме ви, че обучението стартира по инициатива на председателя на Общински съвет-Русе и ВМРО-Русе преди повече от половин година. Осъществен бе обществен дебат за необходимостта от изучаването на подобен предмет в русенските училища. Идеята получи подкрепа от 10 институции и организации, работещи в сферата на образованието.

Водени от убеждението, че да си русенец е чест и гордост, всички се обединиха около необходимостта от въвеждането на патриотичния предмет, който да запознае малките русенчета със славната история на Русе и с личностите превърнали града в „съвременен европейски център”.