Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

На 6 май Илия Сяров ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“

Тържествената церемония за удостояване на „Почетен гражданин на Русе“ ще се проведе на 6 май, от 10:30 часа, в Кръгла зала, която се намира на третия етаж в сградата на Община Русе.

Почетното звание се дава традиционно на празника на града, а тази година вниманието ще бъде насочено към треньора по бокс Илия Сяров, като решението беше подкрепено единодушно от Общински съвет – Русе през март месец тази година.

Илия Сяров е основател на създадения през 1993 г. Боксов клуб „Русе“ и от основаването му до настоящия момент е негов изпълнителен директор. Спортният клуб трупа успех след успех, като той се дължи на дългогодишна, професионална и всеотдайна работа на неговия колектив, измежду които са състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори, които се отличават с висок професионализъм и спортно майсторство. В школата тренират деца от 10 – 18 години (момичета и момчета), както и мъже и жени над 18 годишна възраст.

Почетното звание се присъжда на хората, които са допринесли за развитието на града и са вдъхновили останалите по своя житейски път чрез успехите и постиженията си.

В навечерието на празника на Русе Илия Сяров ще бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на град Русе“ за изключителния му принос в сферата на спорта.

Церемонията ще се води от председателя на Общински съвет – Русе акад. Христо Белоев.