Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум посрещна своя 53-ти рожден ден

Острата нужда от повече мъдрост и смирение в обществото ни беше сред основните теми на разговор между Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и председателя на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев.

А поводът за срещата бе рожденият ден на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, който прие своите гости в Русенската митрополия. Сред тях бяха още началникът на регионалното управление по образование в Русе и общински съветник Росица Георгиева и началникът на отдел АПФСИО в РУО – Русе и общински съветник Асен Даскалов.

„Сърдечно Ви поздравявам по случай рождения Ви ден и Ви желая крепко здраве, много сили и енергия за изпълнение на Вашата отговорна мисия като духовен глава на Русенска епархия“ – с тези думи Пазарджиев се обърна към митрополит Наум в знак на уважение към святото му дело и добави: „Нека Бог Ви даде мъдрост и сила да водите миряните от епархията по пътя на вярата и доброто, с апостолски плам да работите за опазването на християнските ценности и единството на вярващите!“.

По време на срещата се роди идеята Русенският митрополит да открие последното за календарната година заседание на Общинския съвет и да пожелае здраве и мъдрост на всички русенци, както и много сила, благодарение на която да „преминем заедно през тези трудни и смутни за всички нас времена“.