Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Нерегламентирано сметище в Мартен ще бъде сигнализирано в Русенската Районна прокуратура от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев

В началото на месец октомври 2022 г. председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е бил сигнализиран от разтревожени граждани, жители на гр. Мартен, че на територията на града, на ул. „Дунав“ №17, в посока река Дунав, се извършва нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци. В тази връзка той е разговарял с кмета на кметство Мартен Димо Тонев с оглед съдействие от негова страна за преустановяване на тези действия.

На днешното 40-о заседание на Общински съвет – Русе председателят на групата на „Патриотите – ВМРО“ Асен Даскалов запозна обществеността със сериозността на проблема. Беше представен и снимков материал, на който съвсем ясно се виждат строителни и друг тип отпадъци. След изказването на Асен Даскалов, от трибуната на Общинския съвет кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди незабавна проверка по случая.

Непосредствено след заседанието днес Иво Пазарджиев посети гр. Мартен, където служители на Община Русе извършиха проверка на място в присъствието на кмета на кметство Мартен Димо Тонев.

Председателят на местния парламент обръща внимание, че в годините назад жителите на гр. Мартен неведнъж са ставали свидетели и са съобщавали, че на територията на града системно се изхвърлят нерегламентирани строителни отпадъци на посоченото място.

Предстои в утрешния ден да бъде сигнализирана Районна прокуратура – Русе.