Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

НОВИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ СИМЕОН ИВАНОВ ОФИЦИАЛНО ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ ДНЕС

Воля за успех, енергия и мъдри решения на отговорния пост пожела днес заместник-председателят на Общински съвет Русе Борислав Българинов на новия областен управител Симеон Иванов.
Кратката церемония по предаването на поста се състоя в кабинета на областния управител и на нея присъстваха също вече бившия областен управител Венцислав Калчев, заместниците Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова, както и зам.-кметът Димитър Наков, който отправи специални поздрави към господин Иванов.
„Основния приоритет в работата ми през следващите два месеца е организирането на честни избори, един изборен процес, който е в пълно съответствие с правилата в Изборния кодекс“. Това заяви новият областен управител на Русе.
Симеон Иванов, който досега заемаше поста Секретар на Областна администрация, заяви, че има предимството да е запознат с работата на институцията, и няма да му се налага тепърва да навлиза в материята. Той не пропусна да отбележи, че постът, който вече заема, е политически, и това е нещото с което тепърва ще се налага да свиква. Иванов бе категоричен, че промени в екипа на Областния управител няма да има, тъй като той познава в детайли работата както на младши експертите, така и на заместник-областните управители, и на този етап промени не се налагат.
Венцислав Калчев връчи на наследника си писалка „Паркър“, а на свой ред г-н Иванов го дари с икона на Света Богородица навръх големия християнски празник с пожелание да го закриля в бъдещите му начинания. Стилен комплект за бюро и картина със символа на Русе – Паметника на свободата, бяха подаръците от Заместник-председателя на Общинския съвет Борислав Българинов и заместник-кметът Димитър Наков.