Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

НОВИЯТ ФИЛИАЛ НА ЦДГ „СЛЪНЦЕ“ БEШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТ ДНЕС

Новият филиал на ЦДГ „Слънце“ на ул. Шейново 14 в Русе беше официално открит днес. Лентата на новото детско заведение прерязаха народният представител Пламен Нунев, председателят на Общинския съвет засл.проф. Васил Пенчев, заместник-кметът по устройство на територията Димитър Наков и директорката Елеонора Попова.
В приветствието си, г-н Нунев подчерта, че това е поредното доказателство за активната работа на кметския екип на Община Русе в посока осигуряване на подходящи условия за отглеждане и възпитание на децата. Той припомни, че до края на годината ще бъдат ремонтирани 20 детски площадки, за които Община Русе отдели от бюджета си 300 хил.лв и че е заложено още 40 детски къта да бъдат реновирани през следващата година. Народният представител не пропусна да отбележи и предстоящото строителство на нова детска градина в кв. Чародейка по проект на общината през следващата година.
Засл.проф. Пенчев приветства екипа на детското заведение за неуморната му работа за своевременното откриване на филиала и подчерта изключителния професионализъм на педагозите и иновативния им подход в работата с малчуганите. Той допълни, че неслучайно детското заведение е едно от най-желаните в общината.
Г-н Наков приветства екипа на детската градина от името на кмета Пламен Стоилов и изказа личните си благодарности към целия педагогически състав на детската градина. Той отправи специални поздрави към директора г-жа Елеонора Попова за упоритостта и последователността й при реализирането на този проект.
Молебен за здраве и благоденствие отслужи отец Николай. След като разгледаха новия филиал, официалните гости бяха приятно изненадани от специално подготвена от възпитаниците на градината програма.
Над 113 хил.лв инвестира Община Русе за строително-ремонтни работи на бившата сграда на „Дом на математика“. Обзавеждането на новия филиал е на стойност 20 хил. лева. В детското заведение са разположени две групи, като във всяка от тях има по 22 деца, 2 педагози и 1 помощен възпитател. Така, ЦДГ „Слънце“ вече има две основни сгради и три филиала в града.