Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Новото ръководство на ФК „Дунав“ защити отбора пред комисията по Младежта и спорта към Общинския съвет

На днешното заседание на постоянната комисия по Младежта и спорта беше разгледаната точката за Даване на съгласие за разсрочване на задължения на ПФК Дунав ЕАД към ОП „Спортни имоти“ на обща стойност 38 250 лева.

Новото ръководство на русенския отбор – Деян Йорданов и Мартин Цирков присъстваха на заседанието и обявиха своята позиция за прозрачно управление на клуба.

Към момента тренират 12 юношески отбора с общо над 300 деца. В мъжкия отбор играят само момчета от Русе на възраст до 18-годишна възраст, като според новото ръководство всички те са изключително мотивирани да играят за своя град и русенската публика.

На 28 октомври предстои среща с представители на бизнеса и предприемачеството, целта на която е да се наберат възможно най-много спонсори, които ще подкрепят отбора през следващите сезони.

Председателят на комисията г-н Пламен Рашев подчерта, че въпреки, че в този момент Русе не е в ритъма на футбола на национално ниво, отборът е емблема на града и момчетата ще направят всичко възможно играта и управлението на клуба да вървят напред.

По данни на дружеството, въпреки загубата на професионалния статут на клуба и след успешни преговори, е продължен спонсорският договор с Efbet, а към момента клубът е подписал договор с още една компания – Winbet. Организирани са мащабни дарителски кампании, включително използвайки всички модерни средства за ангажиране на обществеността, като продажбата на билети онлайн, активно присъствие в съвременните средства за масова информация, организация на събития като представяне на Академията на клуба, проведено на 15.09.2020 г.

От клуба заявяват, че в резултат на предприетите действия същият генерира приходи от дарения и продажби, които за август месец са достигнали 71 % от разходите за месеца.

Общинските съветници от ПК по Младежта и спорта подкрепиха единодушно решението, което ще бъде гласувано на предстоящата Общинска сесия на 22 октомври.