Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Община Русе ще сключи договор за спонсорство с футболния, баскетболния и волейболния отбор на Дунав

Общинският съвет в Русе даде своето съгласиеОбщина Русе да сключи договори за спонсорство със Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав – Русе – 2016“  и Сдружение „Спортен клуб по волейбол-Дунав“.

Искането от клубовете е да промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени, които посещават по време на състезания. „Футболен клуб Дунав от Русе“ ще бъде подпомогнат в размер на 60 000 лв.

От Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ организират детски празници в училищата, като планират да подновят кошовете в още няколко училища. Средствата в размер на 70 000 лв. ще позволят на клуба да продължи да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол – Дунав“ ще получи спонсорство в размер на 55 000 лв., като се ангажира да преследва по-високо класиране в „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитието на детско-юношеската школа на клуба.

Срещу получените суми трите клуба поемат конкретни задължения, посочени в техните предложения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство. Средствата за трите клуба ще се осигурят от Дейност 714 „Спортни бази и спорт за всички“ от бюджета на Община Русе.