Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Общинските жилища няма да се продават – засега

Спорната точка за Наредба №6 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и разпореждане с жилища – общинска собственост на Общински съвет – Русе няма да претърпи промени, поне засега.

Това стана ясно, след като заместник-кметът по „Икономика и международно сътрудничество“ на Община Русе Златомира Стефанова оттегли предложението да се създадат условия за продажба на общинските жилища.

Така започна 24-ото заседание на Общински съвет – Русе.

Предложението предизвика сериозни дебати по време на заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет.

Това да се даде възможност наемателите на общински жилища да могат да закупят жилището, в което живеят при определени условия предизвика много въпроси от страна на общински съветници от всички политически групи в местния парламент.

Заседанията на постоянните комисии изпълниха своята задача оспорваните моменти да се разглеждат и решават преди общинските заседания, а не по време на тях, с което се осигури създаването на работна група.

Работната група ще се срещне още през следващата седмица – 20 юли, от 13:30 ч., като всеки ще може да заяви своето участие при председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.