Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Общинският съвет гласува „ЗА“ опрощаването на задълженията на ПФК „Дунав“ ЕАД за близо 34 хил. лв

Общинският съвет в Русе одобри задълженията на ПФК „Дунав“ ЕАД, които клубът има към ОП „Спортни имоти“, да бъдат опростени. Те са на стойност 38 250 лв. за периода 15 юли 2019 – 14 юли 2020 г. и представляват дължими суми за ползване на Градския стадион при провеждане на срещите от Първа професионална футболна лига. Точката е единствената извънредна, внесена за 30-ото заседание на местния парламент и бе разгледана на постоянната комисия по „Младежта и спорта“ миналата седмица.

До този момент задълженията са изплащани на месечни вноски, като остават още 33 500 лв. С днешното решение на общинските съветници, футболният клуб на Русе получи опрощаване. Треньорският екип на „Дунав“ в лицето на Мартин Цирков, Ивайло Кирилов и Диян Димов официално заявиха, че спестената сума ще бъде инвестирана в погасяване на увеличените оперативни разходи в школата и клуба, както и в организацията на мащабен детско-юношески турнир, който да се проведе в гр. Русе на 6, 7 и 8 май по случай празника на града. От клуба потвърдиха намерението си в основата на дейността му да продължи да стои развитието на футболната му Академия, в която към момента тренират над 350 деца и е основен източник на попълнения за представителния мъжки отбор на „Дунав“.

Разногласия между общинските съветници се получиха в резултат на това дали и други спортни клубове биха искали да се възползват от подобна процедура по опрощаване на задължения, но в крайна сметка мнозинството реши да подкрепи „драконите“ и през настоящата година.