Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Общинският съвет да отдаде дължимото внимание на параатлета Християн Стоянов предложи заместник-председателят на ОбС – Русе Наталия Кръстева

Днешното 25-о заседание на Общински съвет – Русе започна присъствено и при спазване на всички противоепидемични мерки в зала „Свети Георги“ в сградата на община Русе при кворум от 44 общински съветници.

Преди началото на точките от Дневния ред, заместник-председателят на Общински съвет – Русе Наталия Кръстева апелира да се отдаде дължимото внимание, като бъде награден с награда или звание, съобразно с разпоредбите на Наредба №17 на Общински съвет – Русе  на спортиста Християн Стоянов.

Християн е само на 23 години, а в актива си вече е натрупал бронзов медал за параатлети от Лондон, спечелен през 2017 г., европейски шампион е от Берлин през 2018 г., златен медалист от световно първенство в Дубай през 2019 г., вицеевропейски шампион в Полша през 2021 г.. Християн е и европейски рекордьор на дисциплината 1500 м., което му помага да стигне до най-високия връх – параолимпийските игри в Токио, където стана и сребърен медалист. Треньор на Стоянов е Евгени Игнатов, който е плътно до него на всяка тренировка и всяко състезание.

„Всички ние, като русенци, трябва да сме горди с успехите на нашите спортисти и да ги поощряваме, като по този начин считам, че те ще се почувстват поощрени“ каза още Наталия Кръстева.