Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Общинският съвет прие общината да сключи договор за спонсорство със Сдружение „ФК Дунав от Русе“

Финансовата подкрепа от страна на Община Русе към Сдружението „ФК Дунав от Русе“ предизвика дебати още по време на заседанията на постоянните комисии през изминалата седмица.

Общинските съветници бяха разделени по отношение на това дали клубът трябва да бъде спонсориран с още средства. Някои от мненията бяха, че предвид участието в Трета лига на отбора, подкрепата не е наложителна към момента. Общинският съветник Траян Тотев от „Патриотите – ВМРО“ пък внесе предложение сумата да е 60 000 лв., а не 40 000 лв., както е предложено в първоначален вид. На заседанието днес съветникът оттегли това свое предложение, но заяви, че настоява за следващата година заделената сума по Програма „Спорт“ да бъде по-голяма.

И все пак на днешното заседание стана ясно, че клубът ще получи договор за спонсорство в размер на 40 000 лв. С него от Сдружението „ФК Дунав от Русе“ се задължават да промотира и популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи, както и в медийното пространство по време на всички срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания.