Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Онлайн заседания на комисиите и през декември

Заседанията на постоянните комисии към Общински съвет – Русе за м. декември 2021 г. ще се проведат чрез видеоконферентна връзка.

Както вече знаете, за целта е подсигурен софтуерният продукт „Zoom“, който ще се използва за осъществяване на онлайн връзка на всяка една от 10-те комисии в периода от 6 – 9 декември 2021 г.

Заседанията ще се проведат във виртуална стая, като всяко заседание ще може да се проследи в реално време във ФБ страницата на Общински съвет – Русе.

Платформата разполага със система за гласуване, споделяне на екран и презентации, а за по-голямо удобство запис на всяко живо излъчване ще бъде качено в YouTube канала на Общинския съвет.

Проверката на кворума и гласуването по точките ще се осъществява чрез софтуерния продукт или чрез поименно извикване от председателя на комисията по азбучен ред и отговаряне със „за”, „против”, и „въздържал се”. Участниците в заседанията ще заявяват изказвания с изпращане на съобщение до всички участници във видеоконференцията посредством програмата, с която се провежда заседанието.

Обръщаме внимание, че първото заседание ще бъде на постоянната комисия по Култура и религиозни въпроси на 6 декември, понеделник, от 14:30 часа, а следващото по Екология – от 16 часа. Всички заседания ще бъдат по предварително публикувания график.

Всички новини, свързани с Общинския съвет, може да следите на официалния сайт, както и на Facebook страницата.