Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Операторите на 112 имат нужда от по-голямо помещение, в което работят

Днес отбелязваме Европейския ден на 112 с мотото „Да кажем благодаря на хората, които ни винаги ни помагат“.

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев поздрави инж. Трендафилова, която ръководи районния център на 112 в Русе, както и целият екип по случай техния празник.

Г-н Пазарджиев пожела на всички, които са ангажирани денонощно в името на гражданите, да изпадат в по-малко стресови ситуации и да изпитват удовлетворение от своята работа, защото всеки един от тях е важен и значим за Русе.

„Надявам се с общи усилия да успеем да намерим по-подходящо помещение за дейността на районния център“ каза още Иво Пазарджиев в разговор с инж. Трендафилова. Основен проблем сега е малкото пространство, което имат служителите. Необходими са повече зали, които могат да се използват освен за работа – за тренировки, и такива, които да бъдат резервни.

Данните на институцията показват, че през изминалата 2020 г. са били приети повече от 3,6 млн. сигнала. Към службите за спешно реагиране са изпратени 1 423 119 инцидента, което е с 4.2% увеличение спрямо 2019 г.

Операторите обработват на ден около 10 хил. обаждания, като тези, свързани с COVID-19 са все по-чести. Ръст има и при сигналите, предадени към полицията, към Планинска спасителна служба, ИА „Морска администрация”, Агенция „Пътна инфраструктура”, Изпълнителна агенция по горите и общините. 

Не липсват и фалшиви сигнали, но те са с около 10% по-малко. Данните сочат още, че всяко обаждане е било обработено средно за около 10 секунди.